Skip navigation

Útmutató a karácsony túléléséhez szerelmespároknak

Utolsó frissítés: december 20, 2017

Nyakunkon a karácsony!

A legtöbb felnőtt számára, különösen azok számára, akik komoly párkapcsolatban élnek, a karácsony családdal történő eltöltése komoly kihívást jelent.

Az alábbi útmutatóban tippeket találhatsz ahhoz, hogyan lehet túlélni a karácsonyi vigadalmakat szerelmespárként és a rokonok társaságában. Felkészülni a karácsonyi katasztrófa elhárítására!

A karácsony túlélésének 4 módja szerelmespárként

1. Tervezd meg és egyeztesd a karácsonyi programokat a pároddal

A karácsony olyan, mint egy hullámvasút, bármi megtörténhet!

A legjobb trükk annak biztosítására, hogy minden simán menjen az, hogy előre megtervezed a pároddal, hogyan és miként kerüljön sorra az ünneplés.

Egyeztesd a pároddal a költségkereteket az ajándékokra, ételekre és díszítésekre.

Ne félj korlátokat szabni azzal kapcsolatban, hogy mit vegyél, és milyen ajándék lenne hasznos. Az őszinteség a kulcsa a párkapcsolat zökkenőmentes működésének!

Ha otthon ünnepelitek a karácsonyt, csináljatok vendéglistát, amit elfogadható mindenkinek, azaz, ha lehet, mindkét családból ugyanazokat a tagokat hívjátok meg.

Ügyelj arra, hogy a feladatokat egyenlően osszátok el. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egyes előkészületeket közösen csináljátok, és közös emlékeket tapasztaljatok meg!

Ha a karácsonyt nem otthon töltitek, akkor szánj arra időt, hogy megegyezzetek abban, hogy ki melyik ünnepségre szeretne eljutni.

2. Kerüld az ellentmondásos beszélgetéseket

A politika gyakran visszatérő téma a karácsonyi vacsoránál, így imádkozz, hogy a társalgók ne veszítsék el a jókedvüket és a beszélgetés ne tegyen tönkre az estét!

A legjobb, amit tehetsz, ha élvezed az estét és a jó társaságot vitatkozás nélkül.

A karácsonyi ebédnél kialakuló nézeteltérés olyan vitákhoz vezethet szerelemeddel, ami negatívan érintheti a párkapcsolatotokat. Inkább ne kísértsd a sorsot!

3. Jutalmazd meg magad egy kis kettesben töltött idővel

Az ünnepnapok egy részét használd ki arra, hogy a szíved választottjával tölts kettesben időt. Akár meg is lephetnéd a párodat egy romantikus randival.

Foglalj időpontot olyan tevékenységre, ami mindkettőtöket ellazít, például egy páros masszírozás, vagy keress közös kihívást, mint például egy nap a hegyekben, ahol együtt élvezhetitek a lélegzetelállító téli tájat.

Egy másik jó ötlet lehet egy kiruccanás valamelyik európai fővárosba és elveszni a karácsonyi vásárok forgatagában.

A vidéki házak is rendkívül vonzóak tudnak lenni a téli időszakban!

Egyre több pár választja azt, hogy az újévet egy kis házikóban tölti távol a város zajától, és egy kis varázslatot lopnak a kapcsolatukba szenvedéllyel fűszerezve.

Nagyszerű módja a párkapcsolati kötelék megerősítésének!

4. Hozzátok létre a saját karácsonyi hagyományaitokat

A karácsony a hagyományok ünnepe. Partnereddel megragadhatjátok a lehetőséget, hogy valami teljesen új karácsonyi hagyományötlettel álljatok elő.

Az a romantikus újévi éjszaka vagy egy gyors kiruccanás valamelyik európai fővárosba könnyen szokássá válhat.

És mi a helyzet a karácsonyi partikkal? A karácsonyi énekek könnyen unalmassá válhatnak egy idő után, így miért is ne lehetne saját karácsonyi dallistátok?

Még az is lehet, hogy felfedeztek valami újat a másikban, például, hogy mindketten ugyanazt az Andre Rieu karácsonyi dalt kedvelitek.

Nagyon sokan a karácsonyi szünetet maratoni filmnézésre használják.

Kiváló lehetőség nyílik arra, hogy egy olyan filmet is megnézzetek, amit ebben az időszakban vetítenek először, mint például a „Star Wars: Az utolsó jedi”, míg mások sokkal bújósabb filmeket kedvelnek az otthonuk kényelmébe és melegébe burkolózva.

Egy karácsonyi film nézése közben összekuckózás a takaró alatt szintén része lehet az új hagyományaitoknak, különösen, ha egy rendkívüli filmet választotok.

A „kedvenc karácsonyi film” közös megtekintése biztos, hogy az év legmeghittebb pillanatival fog végződni!

Ez az oldal sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és hogyan tudja megváltoztatni a beállításait.