Skip navigation

Biztonság az online társkeresésben: Az ellenőrzések és utánajárások fontossága, mielőtt elmennénk randizni

Utolsó frissítés: szeptember 6, 2017

Az online társkereső szolgáltatások használata mára már természetessé vált, sok egyedülálló számára , aki a párját keresi, mindennapos rutinná vált.

Ezeknek a platformoknak köszönhetően könnyedén találkozhatunk sok érdekes és hasonló gondolkodású, független férfival és nővel, akikkel emlékezetes találkozásokon vehetünk részt, amíg meg nem találjuk a megfelelő partnert.

Annak ellenére, hogy igen jó esélyeink vannak arra, hogytaláljunk valakit, akivel hosszútávú kapcsolatot kezdeményezhetünk, különösen akkor, ha olyan weboldalt használunk, amelyeket kifejezetten komoly szándékú társkeresőknek szántak, olykor a randizás egyenesenrémálommá válhat.

Erre az egyik legjobb példa az a történet , amelyet nemrégiben az újságok címlapján láthattunk. Egy Új-Zélandi nő, aki Ausztráliában töltötte nyaralását,megismerkedett egy Gold Coasti férfival egy jú hírnevű társkeresű app segítségével, és a dolgok rendkívül kedvezőtlenül alakultak, amikor a nő állításai alapján (és a rendőri jelentések szerint) a férfi foglyul ejtette lakásában, és úgy próbált megszökni, hogy lemászott az erkélyről korlátjába kapaszkodva. Balszerencséjére leesett és belehalt sérüléseibe.

Mindig ellenőrizze lepartnerét, hogy jobban megismerje azt, akivel online ismerkedik

Az online társkeresés nagyszerű élmény lehet, és hogy valóban az is legyen, rendkívül fontos, hogy néhány biztonsági óvintézkedést be kell tartatni, hogy minél többet tudjon arról, akivel első alkalommal fog randizni.

Az új technológiák, közösségi oldalak nagyszerű eszközök arra, hogy előzetes kutatást végezzünk arról, akivel épp randizni készülünk.
Természetesen, a magánélet rendkívül fontos kérdés, de annak biztosítására, hogy az élmény ne váljon rémálommá, a legjobb, ha rákeresünk a Google-n a partnerünkre és megnézzük fent van-e Facebookon, Twitteren vagy Instagramon.

Nem csak a profil hitelességérőlgyőződhetünk meg, hanem arról is, hogy a leendő partnerünk, hogyan viselkedik és kommunikál a barátaival, családtagjaival. Emellett rengeteg információhoz juthatunk hozzá azzal kapcsolatban, hogy mik az érdeklődési körei, amelyek ismeretében könnyen megtörhetjük a jeget az első személyes beszélgetés során.

Viszont sose görcsöljön ezek miatt és mindig legyen diszkrét! Például, ha csak telefonszámot cseréltek, de közösségi oldalak hivatkozásait nem, akkor ne küldjön partnerkérelmet kéretlenül, mert sok embernek egyszerűen az nem fér bele.

Bízzon az ösztöneiben és mindig emberekkel teli, nyilvános helyen randizzon

Miután a megfelelő ellenőrzéseket elvégezte és személyesen, offline is találkoznak, ügyeljen arra, hogy az első találkozás nyilvános helyen történjen, és egy barát vagy családtag mindig tudja , hol vannak és kivel is találkozik.

Mindig bízzon az ösztöneiben! Ha a találkozás során úgy érzi, hogy valami nincs rendben, akkor ne tétovázzon és szakítsa meg a randit egy illedelmes kifogással és távozzon.
E biztonsági tippek figyelembe vételével biztosíthatja, hogy a kellemetlen randik esélyét a minimálisra csökkenjen.

Ez az oldal sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és hogyan tudja megváltoztatni a beállításait.