Skip navigation

Online társkeresés: Mit ne írjunk soha az üzenetváltások során

Utolsó frissítés: november 6, 2017

Az őszinteség az egyik fontos emberi tulajdonság, amelyet a párkeresők kifejezetten keresnek a másikban, amikor egy komoly társkereső oldalra regisztrálnak.

Ha valaki nyíltan és önmagát adva kommunikál, növeli az esélyeit az online társkeresés folyamán, viszont amellett, hogy időt lehet nyerni azzal, ha valaki pontosan meg tudja fogalmazni, mit keres a másikban, mindenképp ügyelni kell arra, hogy mikor és milyen mértékben közvetlen valaki a másikkal, és igazi úri hölgyként/úriemberként utasítson el valakit, ha úgy érzi, nincs meg a kémia.

Nemrégiben történt egy eset, amikor egy egyedülálló férfit kitiltottak a Plenty of Fish nevű randioldalról, miután rendkívül goromba módon utasított el egy hölgyet, ami nagy visszhangot keltett az interneten.

A hölgy érdeklődött a férfi iránt és ezért egy személyes üzenetet küldött neki azzal a szándékkal, hogy jobban megismerje. A férfi nem tudta viszonozni az érdeklődést, mert a hölgy nem rendelkezett az általa ideálisnak elképzelt partner adottságaival.

Viszont ahelyett, hogy udvariasan kimentette volna magát, egy olyan elutasító üzenetet küldött, amelyben arra hivatkozott, hogy ő „rendkívül jóképű”, és a hölgy nem felel meg az ő szintjének, mert „már 30-on túl van és kövér”.

A felháborodás nem abból eredt, hogy nem érdeklődött a hölgy iránt és ezt őszintén be is vallotta, hanem sokkal inkább abból a szóhasználatból, amiket a férfi használt az elutasítás során.

Fejezze ki egyértelműen a szándékait, de legyen udvarias a többi társkeresővel szemben

Gyakorlatilag az összes társkereső oldal felajánlja annak lehetőségét, hogy valaki dióhéjban összefoglalja, hogy mi jellemzi őt, mit szeret csinálni, és milyen kapcsolatot és társak keres.

Kétségkívül ez a legjobb módja annak, hogy jó színben tüntesse fel valaki magát és rámutasson arra, hogy ő a legjobb választás az összes társkereső közül. Az online társkeresés arról szól, hogy milyennek látjuk a többi társkeresőt és ők milyennek látnak minket.

Jó stratégia pozitív hangnemben jellemezni az ideális párt, ellenben leírni azt, hogy mit utál vagy mi az, ami ki nem állhat… semmiképp!

A legjobb válasz a társkereső profilra érkezett első üzenetre

Érdemes finoman bemutatnia magát, és őszintén kimutatni érdeklődését az első levélben, de ne feledje, mások is pont ugyanezt teszik, így mindenképp gondoskodjon arról, hogy az Ön levele pozitívan tűnjön ki a többi közül, hogy pozitív választ remélhessen.

Engedje szabadjára a fantáziáját üzenetei írása közben. Legyen magabiztos, könnyeden mókás és egyben érdekes személy, akivel megéri randizni. Legyen kíváncsi és hozza ki a legtöbbet a helyzetből, hogy minél jobban megismerje a másikat. Legyenek egyértelműek a szándékai, és mutasson tiszteletet a másik iránt.

Ha olyan valakitől kap üzenetet, aki nem tökéletes az Ön számára, mindenképp legyen vele kedves, mert annak ellenére, hogy esetleg testileg nem vonzó az Ön számára, lehet, hogy egy hosszútávú barátságra lelhet.

Mindezek mellett mindig törekedjen a céljai felé és keresse a lehetőségeket, mert mondhatni, bőven van hal a vízben, ha valaki online társkereső oldalakon keresgél, és lehet, hogy akkor talál rá a párkapcsolatra, amikor a legkevésbé számít rá.

Ez az oldal sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és hogyan tudja megváltoztatni a beállításait.