Skip navigation

Miért van az, hogy minden ötödik nő az interneten találja meg a szerelmet?

Utolsó frissítés: július 11, 2016

Ha a 9000 lakosú városában évente csak egyszer van egyedülállóknak szervezett buli, és a vendégek egyharmada kétszer idősebb önnél (vagy fiatalabb a legkisebb unokatestvérérénél), más módszerrel kell begyűjteni az új pasit! A jó hír, hogy az internetes társkeresés megnyitotta a lehetőséget azon egyedülállók előtt, akik közös célja a jövőbeli flörtpartner, szexpartner vagy éppen az álmai asszonyának megtalálása! Az online társkereső oldalakon mindenféle férfi van: csalók, akiket fel kell ismernie és el kell kerülnie, nőcsábászok, akiknek minden kikötőben van egy nőjük, lehetetlenül szégyenlős emberek, hazugok, döntésképtelenek stb. De rengeteg nagyszerű férfi is van köztük, akik menők, elbűvölőek, és arra vágynak, hogy önnel találkozzanak!

Az online társkereső oldalak varázskapuk, amelyek lehetővé teszik, hogy:

„Tamás, 32 éves, göndör barna hajú, gitáros, imádja a bakelitlemezeket és az élőzenés bárokat” találkozzon vele: „Lilla, 29 éves, szőke, koreográfus, szereti a filmeket, a muffint és együtt lenni a barátaival.”

Ha Tamás és Lilla jól kijönnek egymással és szerelmesek lesznek, ez annak köszönhető, hogy a társkereső oldalak nem pusztán listák, hanem hasznos eszközök a társkeresésben, attól függően, hogy milyen kiválasztási kritériumokat és a szerelmi életére vonatkozó preferenciákat jelölt be. A varázskapuk előnyeinek összegzéseképpen – amelyek nélkül Tamás és Lilla megmaradtak volna a szerelem nélküli világukban ahelyett, hogy a boldog végkifejlet felé táncoltak volna – a társkereső oldalak mellett öt igen komoly érv szól:

1. Van még bőven egyedülálló a világon!

Semmi értelme arra a jóképű pasira nyáladzani, akivel naponta találkozik a kávézóban, de még sosem merte megszólítani – a társkereső oldalak esetén egy biztos: a tagok nem pusztán egy karamelles frappuccinóért ugrottak be! A dolgok jóval egyszerűbbek az ilyen „csapolt egyedülállókat” tartalmazó felületeken! Bármit is mondjanak az emberek, rendkívül jól jön, ha hozzáférhet az egyedülálló ÉS kapcsolatra vágyók hatalmas adatbázisához!

2. Egykettőre átlátja a „szűrők” fontosságát

Tegyük fel, hogy nem kedveli a testépítőket, a magas szőkéket vagy a sakkmániásokat: semmi probléma! Akár a Be2, a Zoosk vagy a Parship oldalán regisztrált, beállíthatja a kiválasztási kritériumokat, és eldöntheti, hogy milyen legyen a tökéletes férfi. Ön az egyetlen döntőbíró a jelentkezők profiljait tekintve, így biztosíthatja, hogy teljesülnek az igényei. Ezek a népszerű szűrők rendkívül hasznosak, mert rengeteg időt takarítanak meg, amikor le kell faragni a listából, hogy eldöntse, kivel érdemes randiznia.

3. Lepattintáskor nincsenek tanúk

Az új emberekkel való találkozás legnagyobb akadálya a visszautasítástól való félelem! Ha mindenkinek elég bátorsága volna megszólítani valakit az utcán anélkül, hogy félne a visszautasítástól, nem lennének társkereső oldalak! Úgyhogy igen: még ha kevésbé „bátor” és inkább „visszafogott” megközelítési mód is – nem beszélve a „romantika” hiányáról –, egyszerűbb kigyomlálni valakit, vagy (jóhiszeműen) kapcsolatba lépni valakivel a profilképe megtekintése után, mint órákat eltölteni mások elutasításával, mielőtt megtalálja azt, aki magára vonja a figyelmét.

Ez az oldal sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és hogyan tudja megváltoztatni a beállításait.