Skip navigation

Hogyan szűrje ki az internetes társkeresői átveréseket?

Utolsó frissítés: július 11, 2016

Az internetes társkeresés nagyon kockázatos is lehet. Az elmúlt években nőtt a komoly kapcsolatot kereső egyedülállók száma a társkereső oldalakon, de az online társkeresési ipar rengeteg csalót is kitermel.

Hogyan tudja a legjobban kiszűrni a romantikus ragadozókat? A legtöbb weboldal használ csalókat kiszűrő mechanizmusokat, de a felhasználóknak is oda kell figyelniük, és meg kell tenniük bizonyos óvintézkedéseket, amikor másokkal kapcsolatba lépnek.

Az alábbi tanácsok segítenek az online csalók felismerésében és kiszűrésében.

#Profiladatok

A csalók profilja mindig a tökéletes partnert mutatja. A nőket úgy verik át, hogy valóban létező mérnöknek vagy katonának adják ki magukat, a férfiak esetében pedig fiatal, csinos nők adatait használják fel.

#Nyelv

A csalókat több módon tudja azonosítani. A nyelv az egyik lehetőség. A csalók ugyanis általában olyan országból származnak, ahol az angol nem hivatalos nyelv, így gyakran nyelvtani és helyesírási hibákat találhat az üzeneteikben.

Céljuk a bizalom megszerzése, így rendkívül érzelgős, romantikus hangnemet ütnek meg a beszélgetések során, és gyakran használják a következő kifejezéseket: „drágám”, „édesem” vagy „szerelmem”.

#Üzenetek

Figyeljen oda az üzenetekre is. Néhány e-mail után kitalálnak egy történetet, amiben szerepel egy hirtelen orvosi vészhelyzet, vagy külföldön rekedtek, és pénzre van szükségük.
Kérni fogják a banki adatait.

#Videóhívások és képek

A csalók kiszűrésére kiváló módszer, ha videóhívásra kéri fel őket. Bizonyos társkereső oldalak, mint például a Zoosk , élő videócsevegést is tartalmaznak, amely segít a weboldal felhasználóinak azonosításában – ez jó kezdet.

A csalók általában különféle ürüggyel próbálják ezt kikerülni, de küldhetnek képet. A Google Képekben ellenőrizheti, hogy ezek más emberek képei vagy ismert online társkeresői csalók profiljai.

#Közösségi média

Most már azt is megtekintheti, hogy jelen vannak-e a közösségi hálókon, mint a Facebook, Twitter, és megtekintheti, hogy sok barátjuk vagy rokonuk van-e, vagy hogy mennyire aktívak.

Ez az oldal sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és hogyan tudja megváltoztatni a beállításait.